Övriga frågor/Utökad hjälp

Kan jag som har allergier/behöver specialkost använda boken?
– Det finns en allergiguide för samtlig recept. Du hittar den via bokens QR-koder – Portionsnycklen eller Receptnyckeln. Där kan du läsa vad du kan ersätta de livsmedel du inte tål med. Det omfattar främst alternativ för gluten- och laktosintoleranta samt för dig som inte tål nötter eller ägg. Har du andra allergier eller frågor krig andra ersättningslivsmedel, vänligen skicka dina frågor i kontaktformuläret på startsidan.

Finns boken enbart att köpa online?
– I dagsläget kan du bara köpa Mat Rätt via denna sida, men framöver kan det kan bli på fler ställen.

Finns Mat Rätt som E-bok?
– Nej. Den finns bara som fysisk bok och det finns heller inga planer på att ge ut den som E-bok.

 

Jag är intresserad av att lära mig mer om näringslära och matlagning, hur gör jag då?
– Tanken är att det så småningom ska finnas en möjlighet att delta i workshops i Göteborg där jag, Isak Melin, kommer att föreläsa. Det blir en fördjupning av det tänk som ligger till grund för boken, vilket syftar till att skapa ännu större förståelse för hur man ska tänka för att hitta en optimal balans när det gäller mat och välbefinnande i sin vardag. Mer information kommer kring detta!

Hur skapar jag egna recept med samma tänk som i boken?
– För att kunna kombinera sina egna recept eller lära sig hur man kan äta motsvarande mängder av enklare livsmedel utan att ”krångla till det i onödan”, finns tilläggstjänsten ”Flexibel snabbguide” som även kommer att presenteras och beskrivas i ”Butik” på startsidan.