Boken i kombination med träning

 Kommer boken hjälpa mig att nå mina hälsosamma mål om jag följer den?
– Definitionen av hälsa är olika för var och en av oss. Syftet med boken är att den ska bistå med grundläggande och viktiga faktorer – rätt mängd energi för att kunna optimera sina resultat i sin fysiska disciplin, hjälp att gå ner eller upp i vikt, beroende på din målsättning. Med andra ord är syftet flerdimensionellt.

Kan jag få resultat av boken utan att träna?
– Definitivt! Bara du är ärlig och anger det när du fyller i formuläret på Portionsnyckeln som du når via en QR-kod i boken. Den räknar ut ditt ungefärliga energibehov och ger dig en grund för hur du kan kombinera dina måltider i boken.

Kan jag som elitidrottare använda boken?
– Eftersom olika sporter kräver olika fördelning av energi kan jag inte garantera att den vanliga uträkningen genom ”Portionsnyckeln” tillgodoses hundraprocentigt. Mitt råd är att be en dietist/kostrådgivare se över din specifika situation. Skicka gärna en förfrågan om utökad hjälp till supportmejlen för att komma i kontakt med mig, Isak Melin.

Behöver jag äta mer om jag rör på mig mer än vanligt?
– Rör du dig mer än vad du fyllt i när du räknade ut dina poäng med hjälp av Portionsnycklen så rekommenderar jag att du gör en ny uträkning. Alternativet är att göra två olika uträkningar, en för där du rör dig som du brukar och en för när du rör dig extra mycket. Sedan kanske du kan ta ett medelvärde för att ha en linje du kan följa på daglig basis. Men kom ihåg att detta är ingen exakt vetenskap, utan riktlinjer som hjälper dig att hitta vägen till ett kalorismart liv.