INTEGRITETSPOLICY

Varför ska jag läsa denna policy?
Denna policy beskriver hur vi på Matratt.se samlar in,
använder och skyddar dina personuppgifter.


Vilken information samlar ni in om mig?

Vi samlar in information som hjälper oss att tillhandahålla vår tjänst till dig, det inkluderar:

· Email
· Namn
· Personuppgifter
· Adressuppgifter
· Bankuppgifter


Hur kommer ni använda min information?

Vi behöver veta en del om dig för att kunna förse dig med informationsutskick, betalningsinformation, samt Communityfunktioner och statistik i linje med denna övergripande policy. Vi kommer inte samla in mer information än vi behöver för att tillhandahålla våra tjänster till dig.

· Vi använder information som samlas in av cookies och liknande teknik för att analysera hur du använder vår plattform med syftet att kunna förbättra tillgängligheten och ge dig bättre support.

· Vi skickar mejl till dig i form av nyhetsbrev och berättar om nya eller uppdaterade funktioner i Communityn.

· Vi skickar påminnelser, t.ex. om du inte har använt tjänsten på ett tag eller om du glömt/inte har betalt in vid något tillfälle.

Hur länge kommer Mattratt.se ha min information?

Vi har redovisningskrav som gör att vi behöver hålla en del av din information i upp till 7 år, därefter så kommer den raderas. Information som vi använder för nyhetsbrevsutskick eller marknadsföring kommer behållas fram tills den tidpunkt som du själv väljer att avprenumerera från den.

Med vilka delar ni min information med?

Dina personuppgifter kan komma att hanteras av personal inom Matratt.se och ingen tredje part har tillgång till dina personuppgifter så länge inte lagen kräver att vi delar den.

Vi har rutiner på plats för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i tryggt och säkert enlighet med gällande lagstiftning. Mer information kan du få genom att kontakta oss via e-post.

Tekniska underleverantörer

Matratt’s Community är byggd ovanpå marknadsledande molnleverantörer, vi behöver dela din information med dessa leverantörer för att kunna leverera tjänsten till dig.

Vi har säkerställt att våra underleverantörer inte använder din information till något annat än att tillhandahålla tjänsten till dig.

Leverantör
Snowfire - Syfte: Hjärtat i vår tjänst hanteras av Snowfire som står för uppbyggnaden av hemsidan där Communityn ligger, inklusive molnlagring av filer.
Octany - Syfte: Vår betalningslösnings leverantör, används för att vi ska kunna hantera ingående betalningar från våra underleverantörer.
Becc Design Studio - Syfte: Ansvarar för uppbyggnad och servning av webbsidan och dess funktioner.
Stefan Sandberg  - Syfte: Ansvarar för servning av webbsidan och dess funktioner.
Swish - Syfte: Underleverantör betallösning. (avseende direktbetalning som förval av kund)
Fortnox - Syfte: Underleverantör betallösning. Underleverantör betallösning. (avseende fakturabetalning som förval av kund)
Stripe - Syfte: Underleverantör betallösning. (avseende direktbetalning som förval av kund)
Trustly - Syfte: Underleverantör betallösning. (avseende autogiro som förval av kund)
 

 

 

Marknadsföring

Med ditt samtycke så delar vi en del av din information, oftast data som innehåller så få personuppgifter som möjligt, med följande marknadsföringstjänster.

· Google: Vi använder Google Analytics för att få statistik på vår hemsida, vi delar din IP adress och ”device fingerprint” med Google.

· Facebook: Vi kan på förfrågan av kund komma att dela information om att du har använt vår Community, Facebook använder sedan denna information för att visa reklam.

· Instagram: Vi kan på förfrågan av kund komma att dela information om att du har använt vår Community, Instagram använder sedan denna information för att visa reklam.


Vart har ni min information?

Din information lagras i datacenter inom den Europeiska Unionen. Av tekniska skäl så kan våra underleverantörer behöva flytta information till andra länder utanför EU. Om detta sker så används lämpliga skyddsåtgärder och standardiserade dataskyddsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen.

Vilka är mina rättigheter?

Rätt till information: Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.
Rätt till rättelse: Vi vill säkerställa att din information är uppdaterad och korrekt. Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.
Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi får inte radera uppgifter som lagen kräver att vi behåller. 
Dataportabilitet: Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller. 
Ta tillbaka samtycke: Du kan ta tillbaka ditt samtycke till att dela din information eller att ta emot marknadsföring / utskick när som helst. Antingen genom att avprenumerera från meddelandet eller kontakta oss via e-post.
Klagomål: Du kan lämna ett klagomål till datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen. 

Hur kan jag använda mina rättigheter?

Om du vill använda någon av dina rättigheter så kontaktar du oss via e-post som finns längst ned i denna policy. Om du vill lämna ett klagomål till datainspektionen så behöver du kontakta dem.

Uppdateringar till denna policy

Vi kan komma att uppdatera denna policy och kommer då publicera dem på denna webbsida. Denna policy uppdaterades senast den 17/12 2020.

Hur du kan kontakta oss

Om du har några frågor angående denna policy eller hur vi använder din information, eller dina rättigheter så kan du kontakta oss på följande adress:

Isak Melin VD - Matratt.se
IsakMelin AB - 559124-8520
Norra Skeppspromenaden 9
41760 Göteborg